Glad trädgård med vårblommor

Se till att din trädgård inte bara består av perenner och perenner. Gör en fin kombination av lökväxter, ettåriga växter, tvååriga växter och perenner. Och om du har plats kan du lägga till ett eller flera träd och buskar.
För en glad vårträdgård behöver du främst tvååriga växter och lökar.
Tvååriga växter är växter som du planterar i trädgården före vintern och som blommar tidigt nästa vår. Exempel är olika typer av penséer, Bellis (prästkragar), blå och rosa förgätmigej osv.

När det gäller lökväxter kan du välja mellan sådana som du måste plantera om varje år och sådana som du kan låta stå kvar i trädgården. Druvhyacinter, till exempel, kommer tillbaka varje år. Det gör även botaniska tulpaner. Vanliga tulpaner och hyacinter planteras bäst varje år.

Jag är ett stort fan av botaniska tulpaner. De är små tulpaner med en smal silhuett. De är ofta flerfärgade och kommer tillbaka varje år.
Just nu har jag Tulipa clusiana chrysantha ‘Tubergens Gem’ i trädgården. De yttre bladen på tulpan är röda och de inre bladen är gula. Botaniska tulpaner kan också kombineras vackert med vanliga tulpaner. Köp dem per färg och skapa en fin kombination.
Förutom de botaniska tulpanerna valde jag Tulpia ‘Prinses Irene’ med Tulpia ‘Negrita’, en kombination av mörklila och orange.

Se till att din trädgård inte bara består av perenner och perenner. Gör en fin kombination av lökväxter, ettåriga växter, tvååriga växter och perenner. Och om du har plats kan du lägga till ett eller flera träd och buskar. För en glad vårträdgård behöver du främst tvååriga växter och lökar. Tvååriga växter är växter som…

Leave a Reply

Your email address will not be published.