Hackvaxter

Hackvaxter bildar skelettet i din trädgård. När man designar en ny trädgård brukar häckväxterna väljas först. Det finns mycket att tänka på.

Vill du ha en vintergrön häck eller en lövfällande häck? Är häcken avsedd för din integritet eller gillar du att fåglarna kan gömma sig i den? Det är viktigt att växterna du placerar framför häcken bildar en vacker helhet med trädgården.

Det finns olika typer av häckväxter som fyller olika funktioner. Det finns färdiga häckar som är idealiska för att omedelbart skapa en vacker skiljevägg. Och du kan sympatisera med lövfällande häckväxter från säsong till säsong.

På så sätt kanske du ser fram emot våren mer. Utöver dessa finns även vintergröna häckväxter, barrhäck, lager, idegran, buxbom och bokhäck.

Häckbeskärning och skötsel

Du beskär en häck i snitt två gånger om året. En gång på våren (april/maj) och en gång på sensommaren eller hösten (augusti/september). När du beskär och hur ofta beror på tillväxthastigheten på din häck. Genom att beskära får du en hel, kompakt häck.

Häckar växer snabbt på våren. De gör en tillväxtspurt till den längsta dagen (21 juni). Efter den 21 juni växer även häckar, men mindre snabbt. Du kan beskära kraftigt på våren. Beskärningssåren och eventuella hål kommer att stängas igen innan vintern. Du beskär på sensommaren eller hösten för att häcken ska kunna gå in i vinter och vår snyggt.

Hackvaxter bildar skelettet i din trädgård. När man designar en ny trädgård brukar häckväxterna väljas först. Det finns mycket att tänka på. Vill du ha en vintergrön häck eller en lövfällande häck? Är häcken avsedd för din integritet eller gillar du att fåglarna kan gömma sig i den? Det är viktigt att växterna du placerar…

Leave a Reply

Your email address will not be published.